ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/08/2019

СРЕДЊОШКОЛЦИ И ОСНОВЦИ ДОБИЛИ УСЛОВНИЈЕ ПРОСТОРИЈЕ

 

ФОЧА, 14. АВГУСТА /СРНА/ - У Средњошколском центру Фоча завршени су радови на енергетској ефикасности, тако да ће ученике у наредној школској години дочекати топлије и сређеније просторије, саопштено је из локалне управе.

 

У свим учионицама, припремницама и канцеларијама замијењени су прозори и врата, а предстоји и ремонт котловнице централног гријања.

Укупна вриједност инвестиције је 96.000 КМ, а средства су равномјерно обезбиједили општина Фоча, Министарство просвјете и УНДП, наводи се у саопштењу.

Уредније и љепше школске просторије и двориште дочекаће и ученике фочанске Основне школе "Свети Сава".

Како се наводи у саопштењу из општине, захваљујући пројекту Владе Јапана, који је школа добила на основу конкурса, као и помоћи општине, у школи су замијењени сви мокри чворови, као и подлога у учионицама и ходницима.

Средствима које је школи одобрила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, асфалтирано је школско игралиште и прилазни пут, а до почетка школске године биће реконструисано и улазно степениште које ће бити безбједније за ученике.

Основна школа "Свети Сава" ће наредне године, како се очекује, кроз програм енергетске ефикасности Владе Републике Српске бити реновирана када ће добити нову фасаду, кров, прозоре и врата.

Ово је, подсјећају из локалне управе, једна од најстаријих основних школа у Српској, саграђена 1958. године, а до данас у њену реконструкцију није значајније улагано.

Укупна улагања у најављене радове су већа од 260.000 КМ.