ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/08/2019

ВОЈНА САРАДЊА ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ СЕ АКТИВНО РАЗВИЈА

 

БЕОГРАД, 17. АВГУСТА /СРНА/ - Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да се војна сарадња Русије и Србије веома активно развија и да број заједничких програма свакодневно расте.

 

"Прилично спокојно, самоуверено тече наша војно-техничка сарадња, без обзира на препреке које покушавају да нам поставе. Ипак све иде по плану. Оно што смо планирали за ову годину биће испуњено", рекао је Шојгу новинарима у Москви након сусрета с министром одбране Србије Александром Вулином.

Он је додао да се сада завршава припрема за војне вежбе и изразио наду да ће те вјежбе протећи успјешно, као и раније.

Према његовим ријечима, сљедеће године Русија и Србија су планирале мноштво програма, укључујући оне из сфере војно-техничке сарадње, образовања и других области, преноси "Спутњик".

Вулин и Шојгу присуствовали су свечаном затварању петих Међународних војних игара које су одржане на 21 полигону у 10 земаља - Руској Федерацији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану.

На војним играма учествовале су 223 екипе из 39 земаља Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

На најзахтјевнијем такмичењу Међународних војних игара - "Тенковском биатлону" код Москве, екипа Војске Србије се послије полуфиналних трка пласирала на осмо мјесто.

Десетар Иван Обреновић, припадник Специјалне бригаде, освојио је златну медаљу у конкуренцији мјешовитих снајперских парова, док је на Војном релију, екипа Србије подијелила треће мјесто са Белорусијом.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: