ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/08/2019

ОTВОРЕН САЈАМ МЕДА И ВИНА

 

TРЕБИЊЕ, 18. АВГУСТА /СРНА/ - Традиционални Сајам меда и вина, који је окупио 25 излагача из Српске и Црне Горе, отворен је данас у Требињу, чиме је почело обиљежавање крсне славе града - Светог Преображења Господњег.

 

Организатор Сајма је требињски Аграрни фонд.

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина истакао је да је на овогодишњем сајму, осим произвођача меда и пчелињих производа, присутно 12 винарија које су чланови Удружења винара и виноградара "Винос".

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је потребно више радити на рекламирању херцеговачких производа који су квалитетни и препознатљиви.

Он је истакао да град Требиње пружа подршку произвођачима који су одлучили да покрену властити бизнис, поручивши да ће тако бити и убудуће.

Међу излагачима који су данас презентовали своје производе је Тамара Шишић, која је понудила мед и вино.

Шишићева је навела да се осим производњом меда, њихово газдинство бави и производњом ликера, ракије, џемова и слатког од меда.

Требињац Никола Барзут презентовао је овогодишњи мед од жалфије и кадуље, али и прошлогодишњи јесењи мед од вријеска.

Барзут је рекао да се овај мед може сматрати органским, будући да га пчеле скупљају са херцеговачких љековитих трава.

"Сајмови су важни ради презентације производа, што произвођачима даље помаже да постану препознатљиви и повежу се са потенцијалним купцима", рекао је Барзут.

Обиљежавање крсне славе града Требиња биће настављено вечерас празничним вечерњем у Саборном храму Светог Преображења Господњег, изложбом слика поводом 110 година од рођења сликарке Милене Шотра Гаћиновић у Музеју Херцеговине и концертом Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске на Тргу Слободе.