ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/08/2019

ИЗГРАДЊА АУТО-ПУТА "МИЛОШ ВЕЛИКИ" ЗНАЧАЈНА ЗА СВЕ СРБЕ

 

ЛАЈКОВАЦ, 18. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на великом подухвату - изградњи ауто-пута "Милош Велики", оцијенивши да је то велики догађај за Србију, али и за све Србе.

 

"Ми смо загледани у Србију и њене успјехе и све што чини у жељи да буде што јача, јер знамо да ће и нама бити лакше, гдје год били", рекао је Додик новинарима током обиласка ауто-пута "Милош Велики".

Додик је рекао да ће овај ауто-пут из перспективе Републике Српске омогућити лакшу комуникацију Требиња и Вишеграда са Србијом и овим дијелом Европе.

"Ово је ауто-пут који ће сигурно омогућити да многи, не само инвеститори, него и сви људи, лакше дођу у овај прелијепи дио Србије, да упознају историју, традицију, начин живота и привредне потенцијале. О овом ауто-путу ће се много говорити", рекао је Додик.

Он је подсјетио да Српска преговара са кинеским партнерима, који су радили на ауто-путу "Милош Велики", о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор дужине око 40 километара.

"Разговарамо о томе да сличан ауто-пут овоме или исти направимо од Бањалуке до Приједора", рекао је Додик.

Он је изразио захвалност Србији на овим пројектима, јер се без овог приближавања Срби не би могли очувати као заједница.

"Република Српска очекује велике послове у вези са изградњом пута који ће повезати Кузмин, преко Раче, Бијељине, све до Добоја, гдје смо завршили ауто пут Добој-Бањалука. Тиме ћемо направити ту повезницу коју тако жељно очекујемо. Вјерујемо да ћемо то веома брзо завршити уз помоћ Србије, да ћемо поћи од Бањалуке, а завршити у Београду", рекао је Додик.

Он је указао на важност добрих путева и додао да су Срби одлазили гдје год није било ваљане путне комуникације.

Додик се захвалио Вучућу и његовом тиму што су, предано и упорно радећи, Србији до сада подарили више од 800 километара ауто-путева и додао да без тога нема индустрије, економије, туризма....

"Србија ће бити обиљежена у овом времену изградњом ауто-путева под руководством предсједника Вучића. Нека живи Србија и Република Српска и Срби гдје год били и живjeло пријатељство Срба, Србије и Кине", рекао је Додик.