ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/08/2019

ЂОКИЋ: ВАЖНО ДА ПОСТОЈЕ КЛУБОВИ КОЈИ ОБИЉЕЖАВАЈУ ВИЈЕК РАДА

 

ДЕРВЕНТА, 19. АВГУСТА /СРНА/ - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је вечерас да је јубилеј Фудбалског клуба /ФК/ "Текстилац" из Дервенте изузетно важан за Српску и њен друштвени живот, као и да је веома значајно што постоје клубови који обиљежавају 100 година успјешног рада.

 

Ђокић је данас на Градском стадиону у Дервенти присуствовао ревијалној утакмици између ветерана ФК "Текстилац" Дервента и ФК "Црвена звезда" из Београда која је завршена неријешеним резултатом 2:2.

"`Текстилац` је носилац друштвеног живота и спортски колектив који окупља највећи број младих и љубитеља спорта. Претходна и садашња управа учиниле су много за афирмацију фудбала и спорта у цјелини, а овај клуб је важан чинилац у животу општине Дервента", рекао је Ђокић Срни.

Он је честитао јубилеј управи и играчима ФК "Текстилац" Дервента, као и локалној управи на челу са начелником општине Милорадом Симићем, која пружа подршку успјешном раду овог клуба.

Прослави јубилеја присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, представници општине Дервента, начелници општина Брод Илија Јовичић и Вукосавље Борислав Ракић, ветерани ФК "Црвена звезда" из Београда, те велики број гостију.

На Градском стадиону у Дервенти јуче је, у оквиру обиљежавања јубилеја ФК "Текстилац", одржан Међународни дјечији фудбалски турнир на којем је учествовало око 800 младих фудбалера из Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске.