ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/08/2019

РАДОВИ НА "ТУРСКОМ ТОКУ" КРОЗ СРБИЈУ ТЕКУ ПО ПЛАНУ

 

БЕОГРАД, 20. АВГУСТА /СРНА/ - Министар финансија Србије Синиша Мали и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко оцијенили су да радови на траси гасовода "Турски ток" кроз Србију теку по плану и поручили да ће успјешна сарадња двије земље на обострану корист бити настављена.

 

Они су разговарали и о Инвестиционом плану, као и о великим пројектима који су у току, а у којима учествују компаније из Русије, попут изградње жељезнице која ће повезати Београд и Будимпешту што је од изузетног значаја за привредни, економски и друштвени развој, саопштено је из Министарства финансија Србије.

Мали је упознао саговорника о реформама које су спроведене и њиховом значају за унапређење економије, те нагласио да је Србија сада сигурна и предвидива.

Он је указао да су директне стране инвестиције у Србију у првој половини године за трећину веће у односу на исти период прошле године.

Боцан-Харченко је поздравио успјешне економске резултате Србије и истакао да је Србија значајан чинилац регионалне стабилности.