ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/08/2019

ОБИЉЕЖЕНЕ 24 ГОДИНЕ ОД ПОГИБИЈЕ АМЕРИЧКИХ ДИПЛОМАТА НА ИГМАНУ

 

САРАЈЕВО, 20. АВГУСТА /СРНА/ - Уз војне почасти, на Игману су данас обиљежене 24 године од погибије америчких дипломата Јозефа Крузела, Роберта Фрејзера, Семјуела Нелсона Друа и француског војника Стефана Раула, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

 

На спомен-обиљежју, на мјесту њихове погибије, вијенце су положили изасланици Предсједништва БиХ, Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, амбасада САД и Француске у БиХ, Мисије ОЕБС-а, Штаба НАТО-а у Сарајеву, те представници локалних власти и борачких организација.

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Сенад Машовић подсјетио је на жртву коју су америчке дипломате и француски војник дали у напорима за окончање рата у БиХ.

Он је изразио понос што Оружане снаге БиХ дају допринос очувању и изградњи мира и безбједности у цијелом свијету, додајући да на тај начин демонстрирају исту ону хуманист која је одликовала погинуле, којима је данас одавана почаст.

Америчке дипломате Јозеф Крузел, Роберт Фрајсер, Семјуел Нелсон Дру и француски војник Стефан Раул трагично су изгубили живот 19. августа 1995. године на Игману, враћајући се у Сарајево након обављене мировне мисије.