ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/08/2019

КОМУНАЛЦИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ШТРАЈКА, УЛИЦЕ ПРЕКРИВЕНЕ СМЕЋЕМ

 

ГАЦКО, 20. АВГУСТА /СРНА/ - Радници предузећа "Комус" у Гацку и након седам дана не одустају од штрајка јер ни на данашњем састанку са руководством општине Гацко договор није постигнут, а тражени захтјеви нису испуњени.

 

Представници радника гатачког "Комуса" састали су се са замјеником начелника општине Гацко Радојицом Антуновићем и предсједником локалног парламента Јованом Ковачевићем.

Радници у штрајку тражили су исплату двије плате, а данас им је уплаћена само једна због чега ће, према ријечима предсједника Штрајкачког одбора "Комуса" Милана Шупића, штрајк бити настављен.

"Ништа нећемо радити, никакав дио посла нећемо одрадити док се не договоримо. Када нам дају чврста обећања ми ћемо радити", рекао је Шупић.

Посљедњу плату радници предузећа "Комус" у Гацку примили су за април мјесец, док су у децембру, јануару и фебруару примили минималце, па је, према ријечима радника, незадовољство велико.

"Немогуће је преживљавати на овакав начин и са овим платама које смо ми добили у овој години. Значи, добили смо три минималца и двије пуне плате, а сада је август", рекао је радник Ђоко Давидовић.

Радница Ивана Маљевић каже да би можда и нашли неки заједнички језик када би им се неко бар људски обратио, а овако још стоје при свом ставу и траже двије плате.

Раници "Комуса" не раде већ седам дана, а контејнери у Гацку су одавно напуњени, па становници смеће остављају поред.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: