ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/08/2019

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ РУКОМЕТНИ ТВ TУРНИР

 

ДОБОЈ, 20. АВГУСTА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас у Добоју на отварању 51. Међународног рукометног TВ турнира шампиона "Добој 2019", да ова манифестација на најбољи начин промовише рукомет, спорт, овај град и Републику Српску.

 

Давидовићева, која је и члан Организационог одбора, истакла је да је овај турнир уврштен у календар манифестација од посебног значаја за Републику Српску и подсјетила да Влада Српске подржава његову организацију.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић пожелио је гостима и спортским клубовима пријатан боравак у Добоју и изразио захвалност предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и другим учесницима који су дио организације ове спортске приче.

Прослављени играч и тренер Веселин Вујовић изразиo је задовољство што је поново присутан на овој спортској манифестацији гдје је некада учествовао као играч.

На турниру, који ће трајати до суботе, 24. августа, учествоваће осам екипа, а први такмичарски сусрет је између "Пекингa" из Кине и домаћина "Слоге".

Сусрет између екипе "Tатран Прешова" из Словачке и "Извиђача" из Љубушког заказан је за 19.15 часова, а посљедња утакмица првог такмичарског дана је у 21.00 час између "Еурофармa" из Сјеверне Македоније и "Кринс-Луцерна" из Швајцарске.

"Шартр" из Француске и "Tатран Прешов" играће сутра од 17.30 часова, од 19.15 часова планиран је сусрет добојске "Слоге" и "Еурофарма", а у 21.00 сусрешће се "Извиђач" и "Војводина" из Србије.

Tрећег такмичарског дана, у четвртак, од 17.30 играју "Кринс-Луцерн" и "Пекинг", од 19.15 часова "Татран Прешов" и "Војводина", а од 21.00 час "Извиђач" и "Шартр".

У петак, 23. августа, планирано је да у 17.30 часова играју "Шартр" и "Војводина", док ће се од 19.15 часова играти "Слога" и "Кринс-Луцерн", а у 21.00 час "Еурофарм" и "Пекинг".

Посљедњег дана турнира у суботу, 24. августа, од 10.00 часова биће одиграна утакмица за седмо мјесто, од 12.00 часова за пето, а од 18.00 часова за треће мјесто на турниру.

Финална утакмица планирана је за 20.30 часова, након чега слиједи церемонија свечаног затварања турнира.

Добојски међународни рукометни TВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар и Европске и Свјетске рукометне федерације.

Генерални покровитељ је град Добој, уз подршку Владе Српске и Савјета министара.

Прошлогодишњи побједник добојског турнира је екипа словачког "Tатран Прешова".