ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура21/08/2019

ОДРЖАНО МУЗИЧКО-ПОЕTСКО ВЕЧЕ "РИTАМ УЛИЦЕ, МЕЛОДИЈА РИЈЕЧИ"

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 21. АВГУСTА /СРНА/ - Народна библиотека у Козарској Дубици организовала је музичко-поетско вече "Ритам улице, мелодија ријечи", на којој је стихове најпознатијих пјесника говорио глумац Небојша Дугалић.

 

Музичко-поетско вече одржано је синоћ на шеталишту у Светосавкој улици, а уз велико интересовање публике, Дугалић је уз пратњу гитаристе Николе Секулића говорио стихове Змаја, Дучића, Бећковића, Костића и других аутора.

"Увек ме радује када људи у мањим местима имају ентузијазма да покрену овакву врсту догађаја - то су неке мале културне револуције. С обзиром на време у којем живимо увек је драгоцено сетити се оног нашег најбољег наслеђа и да будемо чувари оног што смо наследили", рекао је новинарима Дугалић, један од најангажованијих глумаца у домаћим остварењима.

Он је додао да је поезија на неки начин занемарена, али да јој се увијек добро вратити и освјежити сјећање на налијеђене стихове.

"Мени је поезија сапутник од раног детињства. Цели живот се бавим поезијом. Када читате било коју велику озбиљну литературу, била она у форми поезије или не, она заправо у себи има поетску структуру, и то је оно што наш живот артикулише и осмишљава на дубљи и озбиљнији начин", нагласио је Дугалић, који је добар дио живота градио позоришну каријеру.

Дугалић је играо у око 80 различитих улога, а његов рад у позоришту, како каже, обиљежиле су улоге кнеза Мишкина и Карађоза у "Проклетој авлији".

Директор Народне библиотеке у Козарској Дубици Данијела Балабан изразила је задовољство што манифестација "Ритам улице, мелодија ријечи" траје годинама.

"Већ трећу годину познати глумци говоре поезију на нашој поетској вечери коју организујемо на шеталишту и драго нам је што је ове вечери то познати српски глумац Небојша Дугалић", рекла је Балабанова.

Средства за организовање ове манифестације обезбијеђена су пројектом који финансира Министарство културе и информисања Србије.