ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура23/08/2019

НА ЈЕСЕН КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ

 

БИЈЕЉИНА, 23. АВГУСТА СРНА/ - Београдска филхармонија одржаће на јесен концерт у Бијељини.

 

Концерт ће бити одржан у организацији Удружења музичких умјетника Семберије и Градске управе Бијељина, најављено је данас након састанка представника овог удружења и градоначелника Миће Мићића са директором Београдске филхармоније Иваном Тасовцем.

Предсједник Удружења музичких умјетника Семберије Синиша Пајић рекао је новинарима да још није договорен тачан датум концерта, већ само мјесто - свечани салон "Москва" у Етно-селу "Станишићи".

"Наш циљ ће бити да концерт Београдске филхармоније у Бијељини постане традиција", истакао је Пајић.

Он је подсјетио да је град подржао и концерте Бањалучке филхармоније и Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије, који су одржани у организацији
Удружења музичких умјетника Семберије.

Тасовац је захвалио за пријем градоначелнику Бијељине и истакао да без помоћи града и напора чланова Удружења музичких умјетника Семберије не би било могуће реализовати концерт Београдске филхармоније у Бијељини.

"Чини ми се да у Бијељину дођете пословно или туристички, а одете као њен пријатељ, пре свега пријатељ људи који овде раде и стварају град будућности. Направили смо све предуслове да можемо рећи да исписујемо нове странице културне историје Бијељине. Нема већег изазова за уметника него отварати нове просторе", нагласио је Тасовац.

Он је позвао становнике Бијељине да 7. септембра дођу на бесплатан концерт Београдске филхармоније "Дизнијева фантазија", који ће бити одржан на Ушћу.

Ријеч је о пикник концерту, односно споју природе и одличне музике уз приказивање цртаних филмова који су обиљежили одрастање многих генерација.

"То је права прилика да породице из Бијељине поведу децу и проведу незаборавно вече у Београду. Видеће како њихова деца потпуно отворено и природно слушају те феноменале странице музике, јер је највећа заблуда да је за концерт класичне музике потребна припрема", истакао је Тасовац.

Он је нагласио да је фасциниран што у Бијељини има више од 10.000 дјеце која су чланови неког од локалних спортских клубова.

"Сигуран сам да ће дио њих доћи у Београд 7. септембра", рекао је Тасовац.

Мићић је истакао да је увијек задовољство угостити људе који су професионалци и најбољи у свом послу и нагласио да Бијељина жели да буде град будућности и ставља културу на врх приоритета.

"Због тога сам са задовољством прихватио приједлог Удружења музичких умјетника Семберије да организујемо концерт Београдске филхармоније у Бијељини", рекао је Мићић.

Он је додао да ће, с циљем организовања најквалитетнијих садржаја у граду, осим Центра за културу, намјени бити приведен и Соколски дом, којем ће бити враћен стари сјај.