ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/08/2019

НАПАДИ НА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ СУ СТРАШНИ

 

БЕОГРАД, 24. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је страшно то што су Срби посљедњих дана нападани у Хрватској и додао да ће Србија помоћи свом народу који живи у тој држави.

 

"Фасциниран сам потребом хрватских званичника да пет милиона пута понављају причу о великосрпској агресији. Ништа их не разумем, јер када бисмо говорили о међусобним жртвама то је неупоредиво, како из Првог, тако, нарочито из Другог светског рата. Да говоримо сваког дана о геноциду у Јасеновцу, злочину у Глини и другим местима, који су били застрашујући, није корисно", рекао је Вучић.

Он је рекао за ТВ "Пинк" да је страшно то што су нападани људи који навијају за београдски Фудбалски клуб "Црвена звезда" у Хрватској.

"Данас их лове по кафићима да виде ко сме да навија за `Звезду` и то су страшне ствари", рекао је Вучић и додао да је сада разумљиво зашто се већи дио Срба из Хрватске данас налази у Србији, гдје су започели нови живот.

Он се захвалио тим људима који су остали у Србији и успјели да, марљивим радом Србију промијене на боље, а за оне који су остали у Хрватској нада се да ће им стићи подршка из ЕУ.