ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/08/2019

ЈАКА КИША ПОПЛАВИЛА ВИШЕ НАСЕЉА, ЕВАКУИСАНО 17 ЛИЦА

 

ДОБОЈ, 24. АВГУСТА /СРНА/ - Општина Тешањ прогласила је стање природне несреће након што је синоћње јако невријеме поплавило поједине објекте због чега је 17 лица евакуисано, оштетило путне комуникације, а због плављења изворишта у Јелаху је пет бунара ван функције.

 

Јак вјетар, град и обилна киша синоћ су око 22.00 часа захватила општину Тешањ, посебно насеља Пиљужићи, Јелах, Мрачај, Миљановци, Тешањ, Џемилић Плање, Мркотић и Калошевић.

"Због бујичних вода и плављења објеката заточено је више мјештана, као и десетак гостију у угоститељском објекту у Јелаху. Укупно је у акцији спашавања евакуисано 17 грађана", наведено је на сајту општине Тешањ.

Поплављено је неколико привредних објеката и Основна школа "Хусо Хоџић" у Tешњу, подручна школа у Бобарама и подручна амбуланта у Пиљужићима.

У овим мјестима су угрожени и поплављени објекти, као и путне комуникације према Пиљужићима, Новим Миљановцима, као и магистрални пут Добој-Tеслић у мјесту Калошевић који је током ноћи деблокиран, па се саобраћај одвија успорено једном траком.

Због плављења регионалног пута Нови Шехер-Прњавор у мјесту Вуково за саобраћај је био затворен овај пут из правца Tешња према Јелаху, док је од Јелаха према Пиљужићима још затворен због воде на коловозу.

У Јелаху је због плављења изворишта ван функције пет бунара, те је за очекивати прекиде у снабдијевању водом из водовода "Јелах", наводи се на сајту општине Тешањ.

Фиксне телефонске везе не функционишу у Ватрогасном дому, те је отежана и онемогућена комуникација са грађанима и надлежним службама.