ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура25/08/2019

ПЕРФОРМАНС СА ПОРУКАМА МИРА ЗА КРАЈ ЉЕТА КУЛТУРЕ

 

ПРИЈЕДОР, 25. АВГУСТА /СРНА/ - Перформансом "Поруке мира" које су организовали активисти приједорског Удружења жена "Нада", са четрдесетак младих из њиховог дневног центра, завршено је овогодишње Приједорско љето културе.

 

Неке од порука са транспарената које су млади носили током перформанса који је синоћ одржан на Тргу мајора Зорана Карлице били су "Мир у нашој души, мир у цијелом свијету", "Ширимо љубав, не мржњу", "Млади су снага, ми смо ваша будућност", "Учите своју дјецу да воле"...

Викторија Марковић из Приједора рекла је да дјеца не треба да мрзе, због чега су се окупили у центру града да својим вршњацима, али и одраслима, упуте поруке толеранције.

Ову активност младих Приједорчана подржали су и њихови вршњаци из Санског Моста.

Ајла Зукић из Санског Моста поручила је да су дошли да подрже вршњаке из Дневног центра за дјецу и омладину "Нада" и да пренесу поруке мира грађанима.

"Најбитније је да у свијету не буде рата, расизма и нетрпељивости, да сви поштујемо једни друге, јер љубав долази с поштовањем", рекла је Зукићева.

Дружење младих из два града кроз активности Удружења "Нада" траје већ дуже вријеме.

Предсједник Удружења "Нада" Рада Карајица каже да су организовали заједничке излете, радионице и дружења.

Овим перформансом завршено је "Приједорско љето културе 2019" које је почело 30. маја смотром фолклора културно-умјетничких друштава.

Манифестацију су током вишемјесечног трајања чинила 42 програма из позоришне, ликовне, књижевне, хорске, филмске, музичке, луткарске, етнолошке и фолклорне области, уз више стотина учесника.