ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана25/08/2019

ОТВОРЕНА ДРУГА КУЋА НА КОЧИЋЕВОМ ОГЊИШТУ

 

СТРИЧИЋИ, 25. АВГУСТА /СРНА/ - На Кочићевом огњишту у Стричићима данас је отворена друга кућа са свим предметима који су кориштени за живота Петра Кочића да би се грађанима приближио живот из тих времена.

 

Музејски савјетник, етнолог Владимир Ђукановић рекао је новинарима да ће у наредном периоду бити проширено Кочићево огњиште са експонатима и новим објектима.

Ђукановић је навео да му је велика част што ради на реконструкцији Кочићевог огњишта, приказа традиционалног начина живљења са краја 19. и почетком 20. вијека у Стричићима на Змијању.

Директор Туристичке организације града Бањалука Ирена Радојевић рекла је да ова организација подржава све манифестације којима се промовише велики српски писац Петар Кочић.

"Отварање друге куће на Кочићевом огњишту веома је важно за промоцију града јер ово подручје посјећују не само људи из Републике Српске, већ и из региона и цијелог свијета", нагласила је Радојевићева.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику у Градској управи Бањалука Невен Станић рекао је да град већ 54. годину заредом Кочићевом збором настоји да приближи грађанима лик и дјело српског писца и пјесника.

"Посебно треба да будемо поносни на Петра Кочића, јер је он особа која нас овдје окупља да не заборавимо све што је радио за српски народ", истакао је Станић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: