ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/09/2019

ПОЛОВИНОМ ОКТОБРА ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА МОСТА КОД ГРАДИШКЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Изградња моста на Сави код Градишке почиње половином наредног мјесеца, пишу "Независне новине".

 

Секретар Министарства, комуникација и транспорта у Савјету министара у техничком мандату Игор Пејић потврдио је да у овом тренутку не постоје препреке за почетак радова до половине наредног мјесеца, односно унутар рока од 105 дана од потписивања уговора.

"У завршној је фази поступак у вези с избором надзора, на који банка даје сагласност без примједби. С обзиром на то да поступак избора надзора још није окончан, нећемо излазити у јавност са детаљима", рекао је Пејић за "Независне новине".

У "Хрватским цестама" кажу да радови почињу чим се заврши процедура у вези са надзорним органом.

"У току је евалуација понуда за надзор, која је у завршној фази, након чега ће извођач радова бити уведен у посао", рекла је "Независним новинама" портпарол "Хрватских цеста" Tамара Пајић.

У Министарству саобраћаја и веза Републике Српске кажу да чекају да се заврши процедура у Министарству комуникација и транспорта у Савјету министара, те да су спремни за почетак радова.

Представници "Хрватских цеста" су половином јула у Загребу потписали уговор са грађевинским конзорцијумом који чине "Интеграл инжењеринг" из Лакташа, "Ђуро Ђаковић", "Монтажа" и "Загреб - Монтажа", а укупна вриједност посла ће износити око 19,5 милиона евра без ПДВ-а.

Рок за завршетак радова је 30 мјесеци, мост ће бити у профилу пуног ауто-пута, а укупна дужина је нешто мања од 500 метара.