ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/09/2019

ПАО ДНЕВНИ РЕД ТРЕЋЕ СЈЕДНИЦЕ, ЗАПОЧЕТА НОВА

 

САРАЈЕВО, 10. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ нису данас усвојили дневни ред треће редовне сједнице, а након што је закључен њен рад, почела је нова сједница, на чијем дневном реду је и програм рада Владе ФБиХ за ову годину.

 

За дневни ред треће редовне сједнице, која је започета у јуну, био је 21 посланик, против их је било 20, а 36 посланика било је уздржано, јављају федерални медији.

На дневном реду сједнице било је предложено око 20 тачака, између осталих извјештај о раду Владе ФБиХ за прошлу годину, као и измјене и допуне шест закона које су предложили посланици.

Међу њима су биле и измјене Закона о раду које се тичу репрезентативности синдиката, а што је тражио Синдикат доктора медицине и стоматолога.

Предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Мирсад Заимовић најавио је да ће се већина тачака које су биле планиране за трећу сједницу наћи на дневном реду пете редовне сједнице овог дома, за петнаестак дана.

Потом је започета четврта редовна сједница на којој би посланици требало да разматрају законе о занатству, о подстицају развоја мале привреде, о заштити ваздуха, о судској полицији, као и програм рада Владе ФБиХ за ову годину.

На дневном реду налази се и информација о стању у рудницима од 2009. до 2017. године.

Клуб посланика Савеза за бољу будућност у Представничком дому Парламента ФБиХ поднио је иницијативу којом би Влада ФБиХ била обавезна да у року од 30 дана смијени менаџменте профитабилних компанија које су у надлежности ФБиХ, а послују негативно.

Шеф Клуба СДП-а Дамир Машић на сједници Представничког дома затражио је информацију од представника Владе ФБиХ о томе шта се дешава у вези са данашњим протестом рудара у Сарајеву.