ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/09/2019

ПОЧЕО САСТАНАК О ДЕМОГРАФСКОМ РАЗВОЈУ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Бањалуци је почео састанак на коме ће бити представљена научноистраживачка студија "Демографски развој и популациона политика Републике Српске - анализа стања и приједлог мјера", коју је на иницијативу предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић израдио експертски тим којим је руководио Драшко Маринковић.

 

Састанку, осим предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, присуствују српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске који чине Савјет за демографску обнову, те чланови експертског тима.

Студија представља преглед стања у области демографске политике у Републици Српској, као и приједлог општих мјера за унапређење стања у овој области, које би требало да буду предмет реализације надлежних институција Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Чланови експертског тима су најистакнутији стручњаци из области демографије, репродуктивног здравља и социјалне заштите Бранислав Ђурђев, Мирјана Рашевић, Мирјана Бобић, Милимир Мучибабић и социолог Јованка Вуковић.