ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/09/2019

НАСТАВЉЕНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА

 

САРАЈЕВО, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Расправом о преосталим тачкама дневног реда, међу којима су и извјештаји о раду више федералних агенција у прошлој години, данас је настављена сједница Представничког дома парламента Федрације БиХ /ФБиХ/.

 

Посланици би, прије гласања о свим тачкама дневног реда сједнице, требало да размотре извјештај о издвајању новца из текућих резерви буџета из ФБиХ у 2018. години, као и информацију о стању у рудницима у Зеничко-добојском кантону.

Јуче је размотрен приједлог закона који најављује продужење рока за континуирано измирење заосталих пореских дугова пословних субјеката као услова за отпис затезних камата.

Предложеним законом рок за измирење пореских дугова који је истекао у мају био би продужен до 31. децембра идуће године.

Размотрен је и приједлог измјена Закона о прекршајима, којим је предвиђено да странци који почине прекршај у ФБиХ плате припадајуће казне или трошкове поступка прије него напусте БиХ, а као начин за извршење предлаже се привремена забрана изласка таквих појединаца из земље посредством Службе за послове са странцима.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић је јуче, првог дана засједања, посланицима предочио програм рада федералне Владе у овој години.