ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

МИЋИЋ И НЕЛСОН ОБИШЛИ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ ДВА У БИЈЕЉИНИ

 

БИЈЕЉИНА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић и амерички амбасадор у Бих Ерик Нелсон обишли су данас у овом граду Индустријску зону два, у коју је од укупно 3.800.000 КМ, влада САД уложила 350.000 КМ.

 

Мићић је рекао да је Нелсонова дводневна посјета, прије свега, организована како би био увјерен у шта је уложен новац који је његова земља дала Бијељини.

"У Индустријској зони треба да направимо добру инфраструктуру и подлогу за наше привреднике који би отварали нове компаније и нова радна мјеста", изјавио је Мићић након што је са Нелсоном обишао Индустријску зону два.

Он је навео да је упознао Нелсона да је на овом локалитету град дао 34 парцеле и да је много уложено у инфраструктуру.

"Посебно је занимљиво што је од тих 3.800.000 КМ, колико нас је, заједно са земљиштем, водом и струјом, коштала Индустријска зона два, Влада САД учествовала са 350.000 КМ", рекао је Мићић.

Мићић сматра да је делегација САД задовољна оним што је видјела на терену, а што је урађено с циљем помоћи привредницима у Бијељини.

"Ово је једини начин како можемо да помогнемо нашим привредницима да лакше отворе нове компаније и нова радна мјеста", рекао је Мићић.

Нелсон је изразио задовољство што се увјерио да су средства Владе САД утрошена за изградњу пута у Индустријској зони два у Бијељини.

"Ово је добар примјер рада и партнерства Владе САД са локалним заједницама у БиХ којима помажемо у њиховом развоју", рекао је Нелсон након обиласка Индустријске зоне два.

Нелсон је додао да је заинтересован да Бијељину упозна боље и сазна на који начин је овај град успио да стекне репутацију једног од градова са најповољнијом пословном климом у Европи.

"Желим чути и на који начин САД могу да наставе да помажу и буду партнер и овом граду и цијелој земљи", поручио је Нелсон.