ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

НАСТАВЉЕНА ПРОИЗВОДЊА НАКОН ДОГОВОРА

 

БРЕЗА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Рудари у Руднику мрког угља "Бреза" наставили су производњу према ранијем плану након што је "Електропривреда БиХ" договорила рјешење проблема за овај рудник.

 

Предсједник Савеза синдиката радника рудника Федерације БиХ /ФБиХ/ Синан Хусић рекао је да су рудари у Брези континуирано радили, а да је након јучерашњег састанка производња данас настављена по планираној динамици.

Он је додао и да ће у Сарајеву данас бити одржани састанци на којима ће бити разматрана друга шанса за Рудник мрког угља "Зеница".

"Сходно читавој ситуацији ја ћу се данас поново састати с министром енергетике, рударства и индустрије ФБиХ Нермином Џиндићем, а директор `Електропривреде БиХ` Бајазит Јашаревић позвао је на састанак и директора рудника `Зеница` Невзета Вршкића на којем ће се поново разговарати о стању у зеничком руднику", рекао је Хусић за портал "Кликс".

Јуче је договорено рјешење проблема у руднику "Бреза" у вези са кредитним задужењем, док је руднику "Зеница" с јамама Страњани и Стара јама остало под питањем будућности и опстанка.

До сада је у јамама позлило седморици рудара који су колима Хитне помоћи превезени у Кантоналну болницу Зеница.