ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

УНАПРИЈЕДИТИ БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

 

ШАМАЦ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Општина Шамац ће у наредна три мјесеца сачинити стратегију безбједности саобраћаја на шамачком подручју, речено је данас на састанку начелника ове општине Ђорђа Милићевића и директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милије Радовића.

 

Радовић је након састанка у Шамцу рекао да су представници Агенције наишли на пуно разумијевање и подршку општине у вези са унапређењем безбједности саобраћаја, те да ће заједно учинити све да путеви на овом подручју буду безбједнији, да има мање саобраћајних незгода, а прије свега да дјеца буду безбједнија на путу до школе.

"Представили смо неке могућности суфинансирања пројеката унапређења безбједности саобраћаја и договорили да у наредном периоду почне израда стратегије безбједности саобраћаја на подручју општине Шамац", каже Радовић.

Милићевић је навео да су представници Агенције данас презентовали шта је потребно урадити за побољшање безбједности саобраћаја у локалним заједницама.

"Општина Шамац је преузела обавезу да у наредна три мјесеца изради стратегију безбједности саобраћаја као један од главних предуслова да сутра конкурише са озбиљним пројектима који се кандидују из области безбједности саобраћаја, не само Агенцији, него и вишим нивоима власти", рекао је Милићевић.

Он је додао да је пројектима које суфинансирају општина и Агенција потребно побољшати безбједност, нарочито у близини школа, те обезбиједити покривеност видео-надзором одређеног дијела града.