ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

И ГРАД СЕ УКЉУЧУЈЕ У СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ КАМАТА

 

ПРИЈЕДОР, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Град Приједор субвенционисаће убудуће један процентни поен каматне стопе стамбених кредита младима и младим брачним паровима.

 

Правилник о субвенционисању каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, којим се утврђују критеријуми за расподјелу средстава из буџета града Приједора за ову намјену, објављен је у посљедњем броју Службеног гласника града Приједора, а на снагу ступа ове седмице.

Право на субвенцију имаће лица која су прије навршене 35. године закључила уговоре са комерцијалним банкама које пласирају стамбене кредите Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске.

Услови су да је ријеч о уговорима о куповини прве стамбене јединице, закључени најраније у 2019. години, да лица немају стамбену јединицу у власништву нити су је имала, да је Приједор мјесто пребивалишта најмање двије године од дана подношења захтјева и да се купљена стамбена јединица налази на подручју града Приједора.

За остваривање права на субвенцију потенцијални корисници пријављиваће се путем јавног конкурса који ће град расписивати једном годишње.

Пријаве ће разматрати комисија коју именује градоначелник, док ће рјешење о субвенционисању каматне стопе доносити градоначелник у складу са законом, а на приједлог комисије.