ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

ДОСТАВИТИ ПОТВРДЕ О РЕДОВНОМ ШКОЛОВАЊУ

 

БИЈЕЉИНА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске обавјештава кориснике породичне пензије да у току септембра и октобра врши евидентирање потврда о редовном школовању за дјецу кориснике породичне пензије за школску 2019/2020. годину.

 

За кориснике породичне пензије, дјецу у доби од 15 до 19 година /1.301 корисник/ потврду о редовном школовању потребно је доставити до 20. септембра, саопштено је из овог фонда.

За кориснике породичне пензије студенте у доби од 19 до 26 година /2.234 корисника/ потврду о редовном школовању потребно је доставити до 23. октобра, о чему ће Фонд упутити позив и почетком наредног мјесеца.

Фонд ПИО позвао је кориснике породичне пензије да благовремено доставе школске потврде у најближу пословницу Фонда за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО како би исплата породичне пензије могла да буде настављена неометано.

О обавези достављања потврде о школовању Фонд кориснике обавјештава и писаном поруком на чеку приликом исплате пензије за август, као и на чеку приликом исплате пензије за септембар.

Недостављање потврде о редовном школовању у року значи да се дијете-корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате, додаје се у саопштењу.

У оквиру законског поступања, Фонд ПИО за достављене школске потврде задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета као издаваоца тог документа.