ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/09/2019

О СТАЊУ ЗАГАЂЕЊА НА ПРОСТОРУ "ИНЦЕЛА"

 

БАЊАЛУКА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Одборници Скупштине града Бањалука данас ће разматрати информацију о утврђеном стању загађења на простору Пословне зоне "Инцел", програм мјера за отклањање посљедица и смањење ризика усљед тог загађења, те програм утврђивања фактора ризика и раног откривања масовних незаразних болести за становништво града Бањалука.

 

Међу предложеним тачкама дневног реда сједнице налази се и Приједлог одлуке о начину и условима продаје непокретности у насељу Лазарево у новој пословној зони "Јелшинград" путем усменог јавног надметања – лицитације, те шестомјесечни извјештај о стању градског буџета, најављено је из Скупштине града Бањалука.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић раније је указао да је скупштински Колегијум још 30. маја једногласно донио закључак да се чим буду завршена испитивања и анализе на простору "Инцела" достави комплетна информација која ће бити разматрана на Скупштини града, са јасним мјерама шта ће се даље предузимати.

"Та информација је и те како битна због грађана Бањалуке да се још једном детаљније упознају о стању у пословној зони `Инцел`", рекао је Талић.

Пред одборницима ће се наћи предложени дневни ред са 43 тачке, а почетак сједнице бањалучког парламента планиран је у 9.00 часова.