ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ЛИДЕР ТУРИЗМА, ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" данас је лидер здравственог, конгресног, спортско-рекреативног и велнес туризма у Републици Српској и земљама региона, захваљујући константој подршци институција Српске, рекао је директор овог центра Драган Богданић.

 

"Све владе и предсједници Републике у претходном периоду имали су добар и позитиван однос према овој фирми. Захваљујући одлуци тада предсједника Владе Милорада Додика добили смо кредит од Инвестиционо-развојне банке, након тога и средства за докапитализацију што је, можда, био преломни моменат да кренемо у правцу развоја", рекао је новинарима Богданић, који присуствује свечаној академији поводом 100 година Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица".

Он је истакао да је "Бања Врућица" пројекат и добар примјер приватизације државног капитала који и данас на добробит свих људи функционише и учествује у промоцији здравља и развоја туризма.

"Ова генерација, менаџмент и запослени, имају срећу да обиљежавају велики јубилеј, али све то не би могли да није било претходника, да они нису радили, као и оних који су у протеклих 100 година овдје долазили, остављали дио својих средстава и на тај начин омогућили да ми данас израстемо у ово што јесмо - један модеран здравствено-туристички центар који је један од водећих у Републици Српској, БиХ и региону", рекао је Богданић.

Наводећи да "Бања Врућица" запошљава 400 радника, Богданић је истакао да је циљ да се тај број повећа, инвестира у нове објекте и повећају плате.

Богданић је нагласио да услуге овог центра користе и гости из земаља некадашње Југославије, али и Европе.

Свечаној академији у Теслићу, поводом 100 година рада "Бање Врућице", присуствују и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и "Вибер" стикере са мотивима Бање.

У монографији "Бања Врућица - вијек у служби здравља", аутора Бојана Стојнића, наводи се да су 1925. године током каптаже бањских извора пронађени златник и огрлица из римског периода, што је потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: