ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ПОДРШКА ВЛАДЕ СРПСКЕ ДАЉЕМ РАЗВОЈУ "БАЊЕ ВРУЋИЦЕ"

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који обиљежава вијек постојања, имати подршку Владе у даљем развоју.

 

"Ово је прави примјер успјешне приватизације једног потенцијала, бисера Републике Српске, да данас имамо овакве капацитете, више од 400 запослених, више од 230.000 ноћења у једној години, знатан број страних туриста", рекао је Вишковић на свечаној академији поводом стотину година рада "Бање Врућице".

Он је нагласио да постоји намјера да се овај капацитет развија у наредном периоду.

"Да представљамо Српску, наше љепоте, те да исто тако од тих потенцијала нешто и зарадимо за Српску. То је прави пут", рекао је Вишковић.

Он је навео да му, као премијеру, посебно импонује чињеница да је овај центар велико радилиште, да већ ових дана припремају нове инвестиције и градњу.

"То је за једну владу нешто што треба поздравити и подржати. Све што се ради и гради у Српској је побједа Републике. Ми који представљамо институције само можемо бити поносни на то", истакао је Вишковић.

Он је посебно задовољство изразио због чињенице да менаџмент "Бање Врућице" запосленима даје и тринаесту плату и изразио наду да ће тако бити и убудуће.

Премијер Српске је честитао јубилеј, стотину година успјешног рада и пословања, менаџменту и свим запосленима.

"Нека живи и Република Српска, и Теслић и ова бања, да менаџмент успије у својим идејама и да, кад буду саграђени нови објекти и кад привучемо још више европских гостију, достигнемо цифру од 500.000 ноћења", нагласио је Вишковић.

Вишковићу је на вечерашњој академији директор овог здравствено-туристичког центра Драган Богданић уручио Захвалницу за допринос развоју Бање Врућице.

Свечаности присуствује предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић.

Присутни су директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Младен Милић, предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ, академик Рајко Кузмановић, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, представници Амбасаде Хрватске у БиХ и остале званице.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и "вибер" стикере са мотивима Бање.

У монографији "Бања Врућица - вијек у служби здравља", аутора Бојана Стојнића, наводи се да су 1925. године током каптаже бањских извора пронађени златник и огрлица из римског периода, што је потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: