ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/09/2019

ДИСОВЦИ ОДИГРАЛИ МОДЕРНУ ВЕРЗИЈУ ТОМА СОЈЕРА

 

ПРЊАВОР, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Глумци ДИС-овог позоришта младих из Бањалуке представили су се публици у Прњавору представом "Шта је заиста урадио Том?" у чијој су основи дјела Марка Твена постављена у модерно доба.

 

Представа је синоћ изведена у оквиру Пете позоришне ревије "Прњавор и пријатељи" чији је организатор Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".

Глумац Милан Богдановић, којем је повјерена улога Тома Сојера, рекао је Срни да се радња врти око два пријатеља који траже правду и истину у данашњем свијету, покушавају ствари учинити бољим, исправити оно што у друштву није како треба.

"Кроз представу смо покушали да дефинишемо све проблеме средњошколаца, проблеме који су нама блиски и познати, да их провучемо кроз цијелу причу", навео је Богдановић.

Марко Бојић, који се нашао у улози Хаклбери Фина, истакао је да са посебним емоцијама долази пред прњаворску публику.

"Прњавор је увијек занимљив град јер нас дочека доста публике, увијек је ту нека посебна енергија. Већ неколико година наше позориште је на овом фестивалу, увијек је добра забава и за публику и за глумце", изјавио је Бојић.

Он је рекао да је било забавно радити на представи која је за само неколико мјесеци од премијерног извођења освојила неколико награда.

"Играли смо на два фестивала и на оба освојили награде. На Фестивалу средњошколских позоришта у Живиницама добили смо награда за глумачку игру, а на Фестивалу ауторске поетике у Мостару освојили смо награду за разноврсност глумачке игре", навео је Бојић.

У сриједу, 18. септембра, у Прњавору гостује београдски глумац Иван Перковић из НАС театра са представом "Светозар трећи".