ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/09/2019

ДАНАС И О ПРИЈЕДЛОГУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ОД ПОЖАРА

 

БАЊАЛУКА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске требало би да на данашњој сједници у Бањалуци разматра Приједлог закона о заштити од пожара, те Нацрт закона о лијечењу неплодности поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње.

 

На дневном реду је и приједлог стратегије за унапређивање сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској /2019-2029. године/, као и информација о припреми пројекта у здравственом сектору у сарадњи са Свјетском банком, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је и разматрање информације о донацији хеликоптера и приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о давању сагласности на продају нефинансијске имовине, те разматрање Консолидованог извјештаја о извршењу буџета Републике Српске за период 1. јануар - 30. јун 2019. године.

На сједници би требало да буде размотрен и приједлог одлуке о проглашењу Парка природе "Уна".

Планирано је да буде размотрен и приједлог одлуке о прихватању грант средстава Њемачке развојне банке за пројекат "Енергетска ефикасност у јавним зградама" у износу од 10.000.000 евра, као и приједлог одлуке о формирању Координационог тијела за сарадњу у области образовања и спровођења реформе образовања Српске.

У саопштењу је наведено да ће бити разматран и приједлог одлуке о измјенама одлуке о броју редовних студената који се уписују у прву годину првог циклуса студија и прву годину другог циклуса студија у академској 2019/20. години на јавним високошколским установама.

Након сједнице, која је почела у 10.00 часова, предвиђено је саопштење.