ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/09/2019

У НЕДЈЕЉУ ИЗБОРНА СКУПШТИНА

 

БАЊАЛУКА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Изборна скупштина Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила биће одржана у недјељу, 15. септембра, у Бањалуци, а кандидатуре за предсједника Организације до сада су доставили садашњи замјеник предсједника Вељко Лазић и секретар Исидора Граорац Штркић.

 

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Радојка Филиповић изјавила је Срни да се, према Статуту Републичке организације, делегати на Скупштини могу опредијелити за једног или више кандидата.

"На Скупштини ће се искристалисати кандидати који испуњавају критеријуме за предсједника Републичке организације, након чега ће се гласати јавно или тајно и биће изабран предсједник", појаснила је Филиповићева.

Она је рекла да ће на редовној изборној скупштини, осим предсједника и замјеника предсједника Републичке организације, бити изабрани предсједник Скупштине Републичке организације и његов замјеник, Надзорни одбор, одбори породица заробљених и несталих бораца и цивила, Одбор дјеце потомака и Одбор демобилисаних бораца.

Филиповићева је навела да је актуелни предсједник Републичке организације Недељко Митровић још прије двије године најавио одлазак са те функције због здравствених разлога.

"Митровић је за ове двије године успио да координише рад организације", истакла је Филиповићева.

Филиповићева је рекла да ће истога дана, а поводом обиљежавања 15. септембра - Дана несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату, у Бањалуци бити одржана и редовна радно-извјештајна сједница Скупштине Републичке организације.

Радно-извјештајна Скупштина Републичке организације заказана је за 14.00 часова у просторијама Народне скупштине Републике Српске и на њој ће бити говора о финансијском извјештају и раду за 2018. годину, те финансијском плану и програму рада за текућу годину.

Након радно-извјештајне Скупштине предвиђена је редовна изборна Скупштина
Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

У недјељу, 15. септембра, у Бањалуци ће, у организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, бити обиљежен Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.