ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/09/2019

ПОЧЕЛО ПОСТАВЉАЊЕ РЕФЛЕКТОРА НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ

 

БИЈЕЉИНА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Градска управа покренула је пројекат постављања рефлектора на Градском стадиону у вриједности 900.000 КМ, с циљем модернизације спортских објеката у Бијељини.

 

Уговором са извођачем предвиђен је завршетак радова за 90 дана. Мјесец дана планиран је за изведбени пројекат који је већ урађен, а од данас почиње рок од 60 дана за завршетак свих радова.

"Очекујемо да ће радови бити завршени у року и да до краја године имамо рефлекторе на Градском стадиону. Фудбалски клуб `Радник` који игра на овом стадиону је то заслужио јер је у протеклих неколико година два пута играо у еврпоским фудбалским такмичењима", рекао је новинарима градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом посјете стадиону.

Он је подсјетио да је став фудбалских савеза Републике Српске и БиХ да сви премијерлигаши имају рефлекторе на стадионима да би могли играти утакмице у ноћним терминима.

"Због тога је град Бијељина издвојио 899.000 КМ дијелом из кредита, а дијелом из буџета за иградњу расвјете на главном терену Градског стадиона. Осим помоћног терена који је урађен, у плану је и изградња спортског центра и источне трибине на стадиону, као и свлачионице које ће испуњавати европске стандарде. Циљ нам је да наредне утакмице у европским такмичењима `Радник` игра у Бијељини, пред својим навијачима", истакао је Мићић.

У заједничком пројекту, УЕФА и Фудбалски савез БиХ обезбиједиће сијалице за неколико стадиона у БиХ, између осталог и за стадион у Бијељини.

"Апелујем на Фудбалски савез БиХ да, умјесто халогених сијалица које су планиране за рефлекторе у Бијељини и за које ће бити издвојено 255.000 КМ, донирају ЛЕД расвјету. Ова врста сијалица је нешто скупља, али квалитетнија и значајно исплативија за одржавање. На стубове који ће бити завршени у наредних 60 дана могу бити постављене обје врсте расвјете", навео је Мићић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: