ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника13/09/2019

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА СЕКСУАЛНО ИСКОРИШТАВАЊЕ ДЈЕТЕТА

 

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Тужилац бањалучког Окружног тужилаштва предложио је Окружном суду да одреди притвор лицима чији су иницијали С.С. /53/ и М.С. /64/ из Шипова, осумњиченим за обљубу над дјететом млађим од 15 година, односно навођење дјетета на проституцију.

 

Из Окружног тужилаштва саопштено је да су осумњичена лица та кривична дјела починила на штету малољетног дјетета.

Тужилац је предложио притвор због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, да ће уништити и сакрити трагове важне за кривични поступак, као и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

Мјера притвора предложена је и због разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности, навели су из тужилаштва.

У Полицијској управи Мркоњић Град Срни је раније речено да су два лица ухапшена на подручју Шипова због сумње да су починила кривична дјела из области сексуалног злостављања и искориштавања дјетета.