ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/09/2019

КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈЕ КАМАТНЕ СТОПЕ НА СТАМБЕНЕ КРЕДИТЕ ЗА МЛАДЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, који ће бити отворен до 13. октобра.

 

Министарство ће субвенционисати један процентни поен каматне стопе /један одсто/ на стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске.

Право пријаве на конкурс имају лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитних линија ИРБ-а -стамбени кредити до дана затварања конкурса, која су у тренутку закључења уговора са банком о стамбеном кредитирању по овим кредитним линијама имaла до навршених 35 година, те имају мјесто пребивалишта у Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, као и остали услови конкурса, налазе се на сајту Владе Републике Српске.

За овај програм је од 2008. године, када је почела његова реализација, издвојено око 11 милиона КМ, а одобрено је 3.708 субвенција.