ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/09/2019

У БЕОГРАДУ ОТВОРЕНО СЈЕДИШТЕ СЕКРЕТАРИЈАТА ТРАНСПОРТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

 

БЕОГРАД, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Сједиште Секретаријата Транспортне заједнице југоисточне Европе отворено је данас у Београду.

 

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић истакла је да је отварање Секретаријата, као првог сједишта међународне заједнице у Србији, велика част за Београд и Србију и захвалила за подршку свим партнерима у региону.

"Данас сви заједно шаљемо важну поруку да можемо успешно да сарађујемо са свим партнерима у региону и налазимо начине да превазилазимо препреке и имамо бољу будућност", поручила је Брнабићева, која је присуствовала отварању Секретаријата.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић истакла је да ће Транспортна заједница помоћи достизању вишег животног стандарда за све грађане у региону, који ће сада бити ближи ЕУ, преносе београдски медији.

"Са Транспортном заједницом једном ногом смо већ у ЕУ", оцијенила је Михајловићева.

Оснивање Транспортне заједнице договорено је и потписано 2017. године у оквиру Берлинског процеса, а Београд је на министарском састанку Транспортне заједнице у Бриселу једногласно изабран за сједиште сталног Секретаријата.

Отварању сједишта Секретаријата присуствовали су и европски комесар за транспорт Виолета Булц, вршилац дужности директора Транспортне заједнице Ален Барон и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.