ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/09/2019

ВАСИЉЕВИЋ: ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ ЕВИДЕНТИРАНО 330 МИГРАНАТА

 

ЗВОРНИК, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Начелник Полицијске управе /ПУ/ Зворник Александар Васиљевић рекао је данас да је од почетка ове године до сада евидентирано 330 миграната који су илегално ушли на подручје ове управе, док је у истом периоду прошле године евидентирано више од 400 миграната.

 

Васиљевић је на конференцији за новинаре истакао да на подручју које покрива ПУ Зворник нема мјеста гдје се мигранти задржавају или окупљају, додавши да им ово подручје служи само за пролазак у Федерацију БиХ.

Начелник Сектора полиције у ПУ Зворник Дражан Еркић рекао је да су на подручју које покрива ова управа у августу укупно евидентиране 64 саобраћајне незгоде, што је за 10 незгода, или 18,5 одсто, више у односу на исти период прошле године.

Еркић је додао да је од укупно 64 саобраћајне незгоде, 15 било са повријеђеним лицима, од којих двије са теже, а 13 са лашке повријеђеним, док је у осталим причињена материјална штета.

Он је истакао да је у августу контролисано 4.239 возача и возила, те евидентирана 2.172 прекршаја, због чега су издата 2.062 прекршајна налога, што је више за 38 одсто у односу на упоредни период из прошле године.

Еркић је рекао да су у августу из саобраћаја искључена 42 возила, што је за 27 одсто више у односу на август прошле године.

Према његовим ријечима, из саобраћаја је искључено 237 возача, од којих је 206 возача због вожње под дејством алкохола, те девет возача због вожње под утицајем наркотика.

Еркић је нагласио да је најдоминантнији узрок саобраћајних незгода брза вожња или неприлагођена вожња условима пута.

Начелник Општег криминалитета у Сектору криминалистичке полиције Српко Милошевић рекао је да су у августу у области криминалитета евидентирана 49 кривична дјела, што је за 36 кривичних дјела мање у односу на август прошле године.

Милошевић је рекао да је надлежним тужилаштвима поднесено 37 извјештаја против 36 лица, међу којима је и девет повратника у вршењу кривичних дјела.

"Од 34 евидентирана кривична дјела општег криминалитета расвијетљена су 33, чиме коефицијент укупне расвијетљеност износи 94,1 одсто", рекао је Милошевић.

Он је подсјетио да материјална штета причињена кривичним дјелима из области општег криминалитета износи 12.690 КМ, док је у истом периоду прошле године износила 59.366 КМ.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: