ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/09/2019

СРПСКИ ВОЈНИЦИ ПРВИ ПУТ ВИДЈЕЛИ РУСКИ СИСТЕМ "С-400"

 

БЕОГРАД, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - На првим заједничким руско-српским војним вјежбама противваздушне одбране "Словенски штит 2019", које су у току у Астраханској области Русије, представници српске делегације први пут су видјели руски противваздушни ракетни систем "С-400".

 

Данас је на полигону "Ашулук" почела активна фаза вјежби - напад авијације на положаје условног противника, преноси "Спутњик".

Јединице противваздушних ракетних и радио-техничких снага Руског ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије током заједничких вјежби седам пута су подизане на борбену готовост за откривање и праћење ваздушних циљева.

Припадници Војске Србије упознаће током вјежби, не само рад чувеног система противваздушне одбране "С-400", већ и система "панцир С".

Главни задаци биће одбијање форсираног напада условног противника и уништавање балистичких и циљева на малим висинама, наводи "Спутњик".

Укупно је у оквиру задатака покривања положаја и одбијања ракетних и ваздушних напада откривено више од 50 ваздушних циљева класификованих као авиони условног противника.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: