ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника13/09/2019

ЗА ТЕШКО УБИСТВО УКУПНО 37 ГОДИНА ЗАТВОРА

 

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Окружни суд у Бањалуци осудио је данас Сашу Видовића из Бијељине на 19 година и Александра Булатовића из Источне Илиџе на 18 година затвора за убиство тридесетдвогодишњег Мирослава Лазаревића.

 

У овом суду Срни је речено да је лице чији су иницијали С.В. осуђено на 19, а лице А.Б. на 18 година због тешког убиства.

У овом суду наводе да се оптуженима у изречене јединствене казне затвора урачунава вријеме проведено у притвору почев од 16. октобра 2016. године.

Медији наводе да да су, осим за убиство, они оптужени и за изазивање опште опасности, недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и крађу возила.

Према оптужници, коју је против њих подигло Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког тужилаштва, Булатовић и Видовић су се теретили да су припремили и организовали убиство Лазаревића. Он је ликвидиран 16. октобра 2016. године.

Врховни суд Републике Српске укинуо је прошле године пресуде Видовићу и Булатовићу, који су неправоснажно осуђени на укупно 39 година затвора за убиство Мирослава Лазаревића /32/ у Источном Сарајеву.

Окружни суд Бањалука је у фебруару прошле године осудио Видовића на 20, а Булатовића на 19 година затвора, а оптужница их је теретила да су припремили и организовали убиство Лазаревића.