ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/09/2019

МУСА: У БиХ НЕ СМИЈЕ БИТИ МЈЕСТА ЗА ДИКТАТУРУ

 

МОСТАР, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Члан Предсједништва Хрватског народног сабора БиХ Иван Муса изјавио је да бошњачки политички представници на многим примјерима, скоро свакодневно, показују све више обиљежја диктатуре.

 

"У држави коју чине три конститутивна народа и грађани, за то не смије бити мјеста", навео је Муса.

Он је оцијенио да будућност БиХ улази у мрачно доба уколико се изборни резултати ускоро не имплементирају, саопштено је из ХНС-а.

Муса, који је и предсједник Хрватске хришћанске демократске уније, каже да бошњачкој политици одговора тренутно стање хаоса, чему у прилог говори и одлука о условљавању реализације Споразума о успостављању власти Годишњим националним програмом.

"Ако су бошњачки чланови Предсједништва БиХ искрени у намјерама прикључивања ове земље НАTО-у, онда то питање требају препустити новом сазиву Савјета министара. Деблокадом можемо наставити напредак према ЕУ и НАTО и изнаћи рјешења за бројне проблеме и изазове", навео је Муса.

Он истиче да "политичко Сарајево не жели признати Хрвате у БиХ, ослањајући се на устаљеност њихове преваре од самог референдумског питања за независност БиХ па до данас".

Муса каже да је у БиХ високи представник и даље "незаобилазан" и да је БиХ протекторат.

Он је навео да је стабилан и континуиран напредак на евроатлантским интеграцијама кључ будућности БиХ, те да хрватски политички представници никада нису доводили у питање своју опредијељеност за НАTО и ЕУ.