ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2019

ИНИЦИЈАTИВА ЗА УСTАВНИ АМАНДМАН ПРЕД СКУПШTИНСКИМ ОДБОРОМ

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Грађанска иницијатива да борци из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата буду уставна категорија у Републици Српској наћи ће се у понедјељак, 16. септембра, пред Одбором за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске, рекао је предсједник Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић.

 

Након сједнице Управног одбора Ветерана Републике Српске, на којој је разматрана информација о процедури усвајања Уставног амандмана овог удружења, Вукотић је подсјетио да је иницијатива покренута прије двије године и да је циљ да оде у скупштинску процедуру.

Он је додао да је иницијатива упућена и српском члану Предсједништва БиХ, предсједнику Српске, предсједнику Владе и посланицима у Народној скупштини.

Вукотић је рекао да је на сједници било ријечи и о заједничкој иницијативи Ветерана Републике Српске и Ветерана Србије за јединствеу здравствену заштиту, на основу специјалних и паралелних веза, која ће бити упућена владама двије земље.

"Циљ нам је да омогућимо да се ветерани из Србије по свим нашим законским одредбама могу лијечити у Српској, али и обратно, те да избјегнемо све комисијске процедуре, привилегије и друге замке", објаснио је Вукотић.