ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/09/2019

ПРИЈЕТЊА ОПСТАНКУ СРПСКОГ НАРОДА, АЛИ И ПРЉАВА ИГРА

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да су Програмска декларација СДА и њен садржај пријетња опстанку српског народа у БиХ и пријетња неком новом "Олујом", али и прљава игра да се скрене пажња са неуспјеха у економији.

 

"Претња "републиком БиХ" је претња српском народу. Ово је претња опстанку српског народа у БиХ, јер је јасно да српски народ тако нешто не би прихватио", изјавио је Анђелковић Срни.

Он је указао да врх СДА чине људи који су већ једном гурнули БиХ у рат и насљедници су ратне политике.

Анђелковић је објаснио да је декларација одраз њихових жеља и намјера унитаризације БиХ, односно рат без којег је тако нешто немогуће, али је истакао и да су свјесни да то сада не могу да ураде, јер су се промијениле геополитичке прилике у свијету.

Према његовим ријечима, јасно је да СДА намеће цијелу причу да би пажњу бошњачке јавности скренули са својих неуспјеха када је ријеч о економији и побољшању живота људи.

"Намера је да скрену пажњу са тога на велике националне теме, ирационалне, али које успевају да као магнет привуку људе. Тако да овде се ради о прљавој игри, која за сада неће дати никакве, вероватно, велике последице, али такво поигравање ватром може да се покаже као опасно", сматра Анђелковић.

Анђелковић је рекао да је декларација СДА, коју је иницирао Бакир Изетбеговић лоша као и Исламске декларације његовог оца Алије из 1970. године, јер обје изазивају сукобе, мржњу, гурају БиХ у понор, те да је између два зла тешко рећи које је горе.

"У првом случају јасно је да је можда и постојала дубока вера. Овде не постоји вера. Овде се ради о геополитичким преварантима који користе те идеје да би скренули пажњу грађана са својих неуспеха", оцијенио је Анђелковић.

Конгрес СДА усвојио је синоћ Програмску декларацију у којој се наводи да је примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом "република БиХ", са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним.