ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти15/09/2019

ОБИЉЕЖЕНО 27 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ПЕТОГ ОДРЕДА СПЕЦИЈАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

 

ДОБОЈ, 15. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - У Добоју је данас обиљежено 27 година од оснивања Петог одреда Специјалне бригаде полиције.

 

Tим поводом служен је парастос за 26 припадника ове бригаде погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату, те положени вијенци код спомен-обиљежја испред зграде Полицијске управе Добој.

Некадашњи командант Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој Стјепан Пепић подсјетио је да је на данашњи дан прије 27 година тадашње Министарство унутрашњих послова издало наредбу да се у свим центрима јавне безбједности организују одреди специјалне јединице полиције.

Пепић је рекао новинарима да је Пети одред био на свим ратиштима у Републици Српској и да је за њено стварање животе дало 26 припаднка, а 256 је рањено.

Тода Петровић, мајка страдалог припадника Петог одреда Јовице Петровића, каже да је поносна јер њен син није заборављен.

На спомнен-обиљежје испред зграде Полицијске управе Добој вијенце су положили некадашњи припадници Петог одреда Специјалне бригаде полиције, Полицијске управе Добој и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Вијенце су положили и представници удружења која његују тековине одбрамбено-отаџбинског рата из Добоја, Станара, Бијељине, Бањалуке, Приједора, Пала, Шековића, Требиња и других градова, те представници Града Добоја, општине Петрово.