ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/09/2019

ВУКОВИЋ: ИСТОЧНО САРАЈЕВО НИКАД НЕЋЕ БИТИ У САСТАВУ САРАЈЕВА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Источно Сарајево никада неће постати дио административног подручја града Сарајева, како је то предвиђено у декларацији СДА, изјавио је данас Срни градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и указао да је оваква политика отјерала из Сарајева 200.000 људи.

 

Коментаришући декларацију СДА, којом је, између осталог, предвиђено да административно подручје града Сарајева обухвати цјелокупну територију пријератног Сарајева, што укључује и простор Источног Сарајева, Вуковић каже да постоји више разлога зашто се тако нешто никада неће догодити и подсјетио да је за одбрану Српског Сарајева животе дало 4.000 људи.

"То је број који нас обавезује да у миру сачувамо оно што су наши борци стекли у рату, а то је слобода српског народа, слобода сарајевских Срба и опстанак Српског Сарајева као заједнице сарајевских Срба који су се успјели организовати на начин да данас имамо организован самосталан живот на овом простору", нагласио је Вуковић.

Он истиче да руководство Источног Сарајева разумије потребу за сарадњом са Сарајевом, што је више пута исказивало, али да не прихвата такозване интеграције или реинтеграције о којима говоре званичнци СДА, а посебно њихов лидер Бакир Изетбеговић.

"Безобразно је очистити Сарајево од свих народа и имати класичан бошњачки град, а онда глумити мутиетничност. Не постоји мултиетничко Сарајево и то се јасно види из пописа 1991. и посљедњег 2013. године који показује да у том граду има више Кинеза него Срба", навео је Вуковић.

Он је навео да је СДА протеклих дана послала веома лоше поруке из којих се чује непотребно призивање политике 90-их година, што захтијева организован одговор из Републике Српске, али и из Источног Сарајева.