ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/09/2019

ПРОГРАМСКОМ ДЕКЛАРАЦИЈОМ ИСТИЧУ РАТНЕ ЗАСТАВЕ

 

БЕОГРАД, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Политички аналитичар Александар Павић изјавио је данас Срни да је СДА Програмском декларација истакла ратну заставу и показала да Бошњаци нису заинтересовани за суживот, већ за доминацију у БиХ, чак и по цијену рата.

 

Он сматра да је Програмска декларација СДА прaктично објава рата, односно објава да се рат против Срба и осталих који нису муслимани наставља истом жестином само различитим средствима од времена када је Алија Изетбеговић написао "Исламску декларацију".

"Они су тиме ставили до знања да са њима нема партнерства. Чак и када заговарају нешто јавно и то можда личи на неки договор, у позадини свега је агресија, а крајњи циљ је победа над Србима и Хрватима и осталим у БиХ. Једноставно, то је тежња за доминацијом до коначне победе, па и по цену рата", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, то исто показује кога је НАТО у БиХ изабрао за свог главног партнера, те да му је циљ исламизација БиХ и подршка најекстремнијим исламским фундаменталистима на Балкану.

"То показује да је реалност сасвим другачија од прича о демократији по западним стандардим", нагласио је Павић.

Он је указао да НАТО данас, као и прије 30 година, подржава најрадикалније, најкриминалније, најекстреминистичкије снаге и није уопште заинтересован за мир, већ само за успостављање контроле и то по цијени "сађења тикве са ђаволом".

"Ђаво је наравно СДА, која је овом програмском декларацијом истакла ратну заставу, исту ону коју су зелени љиљани истицали 1990. и 1991. године", рекао је Павић.

Он је навео да је БиХ у блокади захваљујући највише лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.

"Они могу из неких својих интереса да поклоне нешто, чак делимично разбијање блокаде, али се опет види шта је њихов крајњи циљ. На руководству Срба и Хрвата у БиХ је да размисле да ли уопште желе да праве договор са неким чији је крајњи циљ у ствари затирање друга два народа", закључио је Павић.