ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/09/2019

ЗА РЈЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА ТРАЖЕЊА НЕСТАЛИХ ПОТРЕБНО ФОРМИРАТИ ВЛАСТ

 

БАЊАЛУКА, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изјавио је данас да процес тражења несталих лица неће бити откочен све док на нивоу БиХ не буде формирана нова власт.

 

"Многе ствари у процесу тражења несталих се коче из различитих разлога, јер многи које се тиме баве нису довољно посвећени свом послу", рекао је Митровић Срни.

Он истиче да се Републичка организација суочава са проблемом тражења несталих од 1995. године до данас.

Митровић, који је данас у Бањалуци присуствовао радно-извјештајној сједници Републичке организације, рекао је да новоизбрано руководство ове организације треба да успостави тјешњу сарадњу са институцијама власти, те да постави реалне програмске задатке и максималне циљеве.

"Без политике ништа не можемо да урадимо у овом процесу и то је показала досадашња пракса", рекао је Митровић.

На радно-извјештајној Скупштини Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила разматран је извјештај о раду ове организације за прошлу годину и план рада за 2019. годину.

Након ове сједнице, биће одржана Изборна скупштина Републичке организације на којој би требало да буде изабран нови предсједник ове организације.

Кандидати за ову функцију су садашњи замјеник потпредсједника Републичке организације Вељко Лазић и секретар Републичке организације Исидора Граорац Штркић.

Актуелни предсједник Републичке организације Недељко Митровић најавио је раније повлачење са ове функције из здравствених разлога.