ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/09/2019

ЋОСИЋ: У АВГУСТУ РАСВИЈЕТЉЕНО ОКО 93 ОДСТО КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

 

БИЈЕЉИНА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела на подручју у надлежности Полицијске управе Бијељина у августу је био око 93 одсто, рекао је данас начелник ове управе Жарко Ћосић.

 

Ћосић је на конференцији за новинаре о резултатима рада у августу навео да је евидентирано укупно 79 кривичних дјела, од чега 68 општег криминалитета, три привредног криминалитета, три из области злоупотребе дроге и пет против безбједности саобраћаја.

Он је истакао да је у августу, у сарадњи са припадницима Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет и под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина, реализована акција "Мозаик" у оквиру које су извршени претреси на 11 локација на подручју Бијељине и одузето 660 грама марихуане, 129 грама спида, 24 комада екстазија, те седам грама нове дроге ајс.

Ћосић је рекао да је током августа на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано 108 саобраћајних незгода у којима је погинуло троје људи.

Он је истакао да је током мјесец дана рада радарског система на путевима на подручју ове управе регистровано скоро 2.500 прекорачења брзине кретања возила.

"У дводневној акцији /6. и 7. септембра/ из саобраћаја је искључено 70 лица због вожње под дејством алкохола", рекао је Ћосић.

Он је додао да је у току интензиван рад на расвјетљавању кривичних дјела против имовине која су у протеклом периоду извршена на подручју Полицијске управе Бијељина.