ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/09/2019

У АВГУСТУ МАЊИ ПРИЛИВ МИГРАНАТА

 

БИЈЕЉИНА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - На подручју Полицијске управе Бијељина прилив миграната у августу био је смањен, а од јануара полиција је контролисала 865 миграната, рекао је Срни начелник ове управе Жарко Ћосић.

 

Ћосић је навео да су контролисана 854 мигранта, од којих 57 малољетника, шесторо дјеце до седам година, те 11 жена.

"Највише миграната је из Пакистана 523, Авганистана 78, Ирана 30, Ирака 27. Из Сирије је 19 миграната, Марока 10 и Алжира пет, док их је 173 из других држава", рекао је Ћосић и додао да је само 28 миграната посједовало нешто од потребне документације.

Он је навео да је само у августу пронађено 46 миграната - мушкарца, од којих је шест малољетника.

Ћосић је навео да до сада на овом подручју није евидентирано да су мигранти починили кривична или прекршајна дјела.

"То значи да смо брзо реаговали, те да у сарадњи са грађанима до нас брзо долази информација на основу које успијемо да их евидентрамо и упутимо на даљу процедуру", рекао је Ћосић.

Он је навео да је појачана контрола илегалног уласка миграната на подручје Полицијске управе Бијељина, као и појачана помоћ Граничној полицији БиХ, те да ће те активности бити настављене.

"Притисак је мало попустио што се тиче наше управе, али је појачан на подручју Рудог, Рогатице, Требиња и Зворника", рекао је Ћосић.

Он је навео да се и даље очекује прилив миграната, с обзиром на лијепо вријеме.

"Има миграната који прођу, а који нису евидентирани, па је на територији БиХ, вјероватно, њихов број и већи. То је и уочљиво у Тузли, Сарајеву... тај број је већи од оног који ми можемо да прикажемо", рекао је Ћосић.