ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/09/2019

ЦВИЈАНОВИЋ: У СРПСКОЈ СПРОВОДИТИ ЗАКЉУЧКЕ ВЛАДЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да би, уколико Турска отвори границе за мигранте, то могло да буде катастрофално за БиХ и све који се налазе на мигрантској рути, али да се у Српској морају спроводити закључци Владе у којима је неведено да нема услова за смјештај миграната.

 

"Од 2015. године упорно говоримо да треба ојачати капацитете, заштитити границу и пронаћи модалитете како да се ово ради. Слушали смо како Савјет министара нема средстава за повећање броја граничних полицајаца, али су имали новца да запошљавају администрацију", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она каже да је проблем велики, јер је ЕУ затворила границе.

"У Српској морамо спроводити закључке Владе у којима се још наводи да немамо могућности да провјеравамо мигранте, а сигурно је да они носе безбједносне и здравствене изазове. Предстоји нам тешко вријеме, а, уколико не буде формиран нови сазив Савјета министара, неће бити координације свих нивоа власти, што значи да ће се још теже управљати кризом", рекла је Цвијановићева.