ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/09/2019

ФОРМИРАН ПАРЛАМЕНТАРНИ АНТИКОРУПТИВНИ КЛУБ

 

БАЊАЛУКА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Посланици ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић и Драшко Станивуковић, те посланици СДС-а Небојша Вукановић и Зоран Видић формирали су парламентарни Антикоруптивни клуб.

 

Тривићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакла де ће Клуб предлагати законе и иницијативе, додавши да борбу против корупције треба подићи на виши ниво.

Наводећи да је неопходна борба против корупције у здравству, образовању, економији и другим областима, Тривићева је позвала остале посланике у парламенту Српске да се придруже овом клубу.

Станивуковић је оцијенио да има корупције приликом реализовања тендера и јавних набавки, као и да постоје случајеви злоупотребе службеног положаја, те навео да је Клуб већ припремио неколико системских закона.

Он је напоменуо да Клуб није везан за странку, те да његови чланови могу бити и угледни пијединци који су изван скупштинских клупа.

Вукановић је рекао да институције у Српској коначно треба да раде свој посао, посебно павосуђе, на које је, како каже, "неопходно извршити притисак".

Он сматра да у борби против корпупције треба пружити заштиту онима који је пријављују "звиждачима", али и новинарима.

Коментаришући рад Владе Српске, Вукановић је оцијенио да је ово, како је рекао, "најгора Влада од настанка Српске" и да "премијер Радован Вишковић не одлучује ни о чему".

Видић је поручио да циљ Клуба није прогон појединаца, већ досљедна борба против корупције.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: