ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима17/09/2019

МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ И МАГЛА У КОТЛИНАМА

 

БАЊАЛУКА, 17. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ коловози су претежно суви и мјестимично влажни, а на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је мјестимично смањена због јутарње магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама у усјецима и поред камених косина неопходан је опрез због ситнијих одрона камења и земље на коловоз.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници једном траком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново.

Сутра од 10.00 до 16.00 часова због минерских радова биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Крупац-Богатићи, на локалитету мала-хидроелектрана "Крупац" на ријеци Жељезници у Крупцу.

У току је санација коловоза на дионици магистралног пута од Приједорске петље до Клашница, због чега се од 7.00 до 18.00 часова саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14" у општини Брод у току је деминирање терена због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћаја је измијењен и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанска петља, због чега је измијењен режим саобраћања.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је због изградње подземне инфраструктуре обустављен саобраћај у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице раковачких рудара према Мотикама, у дужини од 1.255 метара.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним часовима саобраћај се обуставља од 00.30 до 4.30 часова.

Tоком дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Саобраћај је обустављен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.