ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима19/09/2019

КОЛОВОЗИ МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ, МАГЛА У КОТЛИНАМА

 

БАЊАЛУКА, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мјестимично мокри, магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, а у усјецима и поред камених косина могући су одрони.

 

Деминирање се изводи на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком уз семафоре, на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на територији општина Источна Илиџа и Tрново, због изградње мини-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

Режим саобраћаја је измијењен и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанска петља, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Из АМС апелују на учеснике у саобраћају да вожњу прилагоде условима на путу, да поштују ограничења брзине и саобраћајне прописе, те да чувају себе и друге учеснике у сабраћају.

На магистралном путу Зеница-Немила због санације у тунелу "Врандук два" у ноћним часовима саобраћај се обуставља од тридесет минута након поноћи до 4.30 часова.

Због радова, спорије се саобраћа на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Због санације, обустављен је саобраћај на регионалном путу Tромеђа-Звировићи.

На граничним прелазима у БиХ нема задржавања.

У саопштењу се подсјећа да је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.